Лечење на рак со сода бикарбона


soda_bikarbona_shutterstockЌе ви опишеме неколку терапии за лечење од рак, со сода бикарбона, начин кој им помогнал на стотина луѓе. Важно е да сфатите дека ракот е сериозна болест и дека ваквата терапија мора да се извршува по стручен надзор на стручен доктор.

Конвенционалните методи на лечење на рак, може да чинат многу пари. Алтернативните методи, чинат многу помалку, додека нивната успешност е далеку поголема. Токму поради тоа се повеќе луѓе се осврнуваат на алтернативните начини на лечење на болестите со рак.

(Терапија на доктор Симончини)

Доктор Симончини, италијански онколог препорачува користење на сода бикарбона без додатни алиминиуми, или пак фармацевска сода бикарбона, при лечњето на ракот.
Како делува терапијата: Сода бикарбона драстично ја зајакнува крвта, со што ја уништува кандидата (која, според теоријата на Симоничини, го предизвикува ракот). Сода бикарбона за разлика од сите други анти фунгични третмани, многу лесно го шири ткивото во кое има габички и значително лесно влегува во ткивото кое има тумор или пак рак.
Туморот се распаѓа откако ќе стапи во контакт со содата. Габичките повеќе не се во состојба да прават штета и се без никаква одбрана од страна на овој природно хемиски елемент.

Начин на лечење: Кај заболените со рак на желудникот и цревата:
Земате една лажичка сода бикарбона наутро и една навечер со чаша вода, за време од еден месец. Потоа ракот би требал да престане да се развива и да биде уништен.
Напомена: Не ја користете оваа терапија повеќе од 3 до 4 недели. Сепак во повеќето случаеви, терапијата на Симонцинија има потреба од лекарска помош, во облик на инекции или пак итравенска терапија.

Терапија на Џим Келман

Џим Келман е доктор на конвенцонална медицина. Но, има и тој свој посебен рецепт за лечење на ракот, кој го практикувал на луѓе заболени од рак, кои што откако биле отпуштени од болница биле пратени во своите домови каде што го чекале крајот. Неверојатно голем број од нив оздравеле и живееле уште долги години.
Самата идеја на мешање на сода бикарбона со јаворов сируп, можеби се чини смешна и парадоксална, поради тоа што ќелиите на ракот се хранат со шеќер. Меѓутоа во овој случај, шеќерот делува на поинаков начин. Ќелиите на ракот не успеваат да го искористат шеќерот за развој, поради тоа што содата бикарбона веднаш ги уништува.

Во овој случај, јаровиот сируп делува така што го појачува нивото на шеќер во крвта, на начин на кој што ја вбризгува содата директно во ќелиите. Се претпоставува деkа терапијата со сода бикарбона и јаворовиот сируп, делуваат како хемотерапија, убивајќи ги ќелиите на ракот, но без никаква штета по организмот.
Според сведочењата, на голем број излечени, оваа терапија е едноставна ефикасна и може да се комбинира со други природни начини на лечење на ракот. Повторно напоменуваме дека терапијата треба да се примени под надзор на алтернативен лекар.

Постапка:

-Помешајте една лажичка сода бикарбона со три лажички јаворов сируп.
-Загревајте и мешајте на мала топлина околу 10 минути.
-Земајте три лажички каша дневно во наредните 1 до 2 месеци.
-За време на оваа терапија избегнувајте месо, шеќер и бело брашно.

Како делува сода бикарбона?

Сода бикарбона (без алуминиум) е сигурен, ефикасен и евтин начин на лечење на ракот. Содата драстично ја зголемува алкалноста на организмот, на начин на кој што вбризгува киселини во ќелиите на ракот, многу повеќе, од тоа што тие можат да поднесат.

Tags: ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1