Медицинските сестри пијат повеќе кафе од новинарите – листа на најкафеџиски професии


Dunkin’ Donuts и Career Builder спроевеле истражување во Америка за да утврдат кои професии најмногу пијат кафе. Опфатени биле 400 Американци од различни професии.

Според истражувањето 28 насто од анкетираните пијат повеќе од три шољи кафе додека се на работа. 43 насто изјавиле дека кафе пијат за да бидат попродуктивни.

Што се однесува до најкафеџиска професија – резултатите покажале дека тоа се куварите и вработените во рестораните. Второто место им припадна на научниците и на продавачите.

Иако се смета дека новинарите се најмогу по кафето според ова истражување медицинските сестри ги шијат новинарите.

Еве како Dunkin’ Donuts и Career Builder ги рангираа професиите

1. вработени во кујна и ресторани
2. Научници
3. Продавачи
4. Маркетинг и пр агенти
5. Медицински сестри
6. Новинари
7. Раководители/ Менаџери
8. Наставници
9. Технички инженери
10. ИТ експерти

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1