На оружјето со кое убивал, испишано натписи на Германски, Српски и Руски (ФОТО)


Австралискиот терорист Брендон Тарант тргнал во крвав поход на Нов Зеланд со оружје на кое стоеле натписи на Германски, Бугарски, Руски и Српски.

Исто така и нацистичкиот симбол „црно сонце“.

На оружјето пишува Марко Милијанов Поповиќ (1833- 1901)- црногорски народен книжевник, војсководец и војвода од племето Кучи.

Стефан Лазиќ- Српски кнез Лазар Хербељаковиќ (1329- 1389), загинал во борба со Турците на Косово.Го користел името Стефан Лазар.

На оружјето се наведени многу битки кои се воделе против исламот во Европа.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1