Научниците пред најголемото откритие до сега! Човекот е генетска грешка!


Шкотските научници утврдиле дека пред повеќе од 500 милиони одини на дното на океанот дошло до „грешка“ кога безрбетниците преживеале две одвојувања на ДНК та што предизвикало еволуција на човекот и многу други животни.

Научниците тврдат дека врз основа на истражувањето на белковините кај човекот заклучиле дека организмот мутира што пак довело до одредена временска мутација. Појавата на развој на многу болести кај човекот може да се објасни со изучување на ова прашање, а се верува дека понатамошните истражувања ќе помогнат во нивното лечење и откривање.

Индепендент пишува дека Јапонскиот биолог Јутака Ханазоно верува дека во најскоро време ќе биде решен проблемот со недостаток на донаторски органи бидејќи улогата на донатори ќе може да ја преземат клонирани овци.

Овој научник за време на истражувањето открил дека овците може да бидат „жив магацин“ за луѓето на кои им е потребна трансплантација на срце, бубрези и кожа. Јутака на овој начин веќе успешно пресадувал органи врз болни шимпанза, и убеден е дека за неколку години од примати ќе може да се премина врз луѓе.

 

Tags: , , ,

Александар Петрески

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1