Tag Archives: geni

Гените одредуваат колкава ќе ни биде толеранцијата на болка

Луѓето со поголема толеранција на болка може да им се заблагодарат на своите гени. Ова е заклучокот од студија направена на Кралскиот Колеџ во Лондон.

______________________________________________________________________________________________________

Мажите се поздрави благодарение на жените

Машкиот пол за време на еволуцијата развил поздрави гени благодарение на својата генетска врска со жените, покажало најновото истражување.

______________________________________________________________________________________________________

Eксперти за генетика тврдат: Босанците и Херцеговците се 25.000 години стари

Истражувањата на регионалниот експертски тим на генетичари покажало дека денешните Босанци и Херцеговци во своите гени имаат запишани информации на луѓе кои на овие простори дошле пред 25.000 години.

______________________________________________________________________________________________________

Научниците пред најголемото откритие до сега! Човекот е генетска грешка!

Шкотските научници утврдиле дека пред повеќе од 500 милиони одини на дното на океанот дошло до „грешка“ кога безрбетниците преживеале две одвојувања на ДНК та што предизвикало еволуција на човекот и многу други животни.

______________________________________________________________________________________________________

10 милиони долари за оној што ќе ја открие тајната на стареењето!

Трката за откривање на генетската тајна за долговечноста на 100 годишниците го доби првиот учесник, американската Корпорација „Лајф Технолоџис“, која ќе се натпреварува за дури 10 милиони долари кои ги доделува Фондацијата X. Конкурентите имаат месец дена да ја откријат вистината и да го декодираат генот на 100 луѓе постари од 100 години, што значи […]

______________________________________________________________________________________________________

Во иднина прво тестирање на гените, па после правење деца

Генетски код, освен здравствствени ќе може да ги открие и психолошките карактеристики на луѓето, а со тоа и колкави се шансите за добивање на здраво дете со тој партнер.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1