Лансдроп за првата мисијата има собрано околу шест милијарди долари, а планира воспоставувањето на колонијата и животот на марсовците да се емитува како реално шоу што би требало да привлече реклами од чии пари е замислено да се одржува растот на колонијата. Тој остро одбива какво било партнерство во потфатот со државните вселенски агенции.