НОСТРАДАМУС: НОВА ВОЈНА – ТЕРИТОРИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА ЌЕ ИМА КЛУЧНА УЛОГА


Според Нострадамус, територијата на Македонија ќе има клучна улога  во новата последна „трета светска војна”, која нема да се случи доколку надвладее разумот.

Македонија и Македонците во делата на Нострадамус се споменати вкупно девет пати. Ова значи дека на Македонија и Македонците им остави најмалку девет пророштва.

nostradamus makedonija

Не заборавајте дека Нострадамус живеел во 16-тиот век, и ова е време кога Македонија била под вековнототурско  ропство. Таа не постои како држава, но постои како етнографска област. Тоа е особено важно и што Нострадамус ги споменува Македонците како народ.

Сепак, пророкот навестува дека во тие војни “натрапниците” нема да успеат во своите намери и дека “ќе бидат казнети”. Во посебен кватрен Македонија се спомнува како “не дол жна земја”, која ќе биде вовлечена во евентуална грчко-турска војна. Еве како Нострадамус го опишува почетокот на таа војна:

“Запалена светилка ќе биде видена,
Во ноќно време,
близу до Рона (Јужна Франција, з.н.).
Глад и војни ќе дојдат и помошта ќе биде предоцна,
кога Персија ќе се мобилизира,
да ја заземе Македонија”.

Прва на удар, како што стои во следните кватрени, ќе биде Италија, поточно Ватикан, кој ќе биде главна цел на агресорот – да го урне христијанството.Освен директен ирански напад на Македонија, според некои странски аналитичари, постои уште една можност нашава земја да стане плен на Иран. Имено, ако во блиска иднина дојде до вооружен судир меѓу Грција и Турција, што не е не возможно, поради многу причини, тоа би го искористил Иран да стапи во војна со Турција.

Нострадамус во неговиот стих 58 Quatrains – Century X, пишува:

In the time of mourning the feline monarch
Will make war upon the young Macedonian:
Gaul to shake, the bark to be in jeopardy,
Marseilles to be tried in the West a talk.

Во време на национална жалост за паднатито монарх
ќе ратуваат против млад Македонец
Галија ќе се стресе, бродот ќе бидат изложен на ризик
За Марсеј ќе се говори на запад.
Quatrains – Century IX

35
And fair Ferdinand will be detached,
To abandon the flower, to follow the Macedonian:
In the great pinch his course will fail,
And he will march against the Myrmidons.

38
The entry at Blaye for La Rochelle and the English,
The great Macedonian will pass beyond:
Not far from Agen will wait the Gaul,
Narbonne help beguiled through conversation.

64
The Macedonian to pass the Pyrenees mountains,
In March Narbonne will not offer resistance:
By land and sea he will carry on very great intrigue,
Capetian having no land safe for residence.

91
The horrible plague Perinthus and Nicopolis,
The Peninsula and Macedonia will it fall upon:
It will devastate Thessaly and Amphipolis,
An unknown evil, and from Anthony refusal.

93
The enemies very far from the fort,
The bastion brought by wagons:
Above the walls of Bourges crumbled,
When Hercules the Macedonian will strike.

Quatrains – Century X

7
The great conflict that they are preparing for Nancy,
The Macedonian will say I subjugate all:
The British Isle in anxiety over wine and salt,
“Hem. mi.” Philip two Metz will not hold for long.

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1