НОСТРАДАМУС ЗА 2015: Почнува 13-годишен циклус кој одлучува за судбината на планетата и човештвото


Според некои толкувања на Нострадамус, зачекоруваме во 13-годишен циклус кој одлучува за судбината на планетата и човештвото.

Овој циклус започна во 2012 година и ќе трае до 2025,   претходниот циклус беше од 1999-2012, кога почна бомбардирањето на СРЈ и Србија од 2012 година почнува да се намалува притисокот на западните сили, бидејќи тие се соочуваат со сопствени проблеми.nostra3

Според некои пресметки и толкувања на Нострадамус, колапсот на Европската унија ќе почне ова 2015 година. Ќе се формираат групи од по три земји кои ќе си создадат нивни континент во рамките на Унијата, што ќе доведе до слабеење и фрагментацијата на ЕУ.

Но во исто време ке се случи нешто многу опасно, затоа што човекот ќе треба да се бори со силите на природата. Според Нострадамус ќе има промена на половите на Земјата, што ќе предизвика нова ледена доба во одредени делови од планетата.

Тековните Северни и Јужни столбови ќе се стопат, но не поради глобалното затоплување, туку поради поместување на поларните ледени капи!

Во областа  на САД, на сегашните 50 степен географска ширина ке се формираат нов Северен Пол, а Јужен пол ќе биде југозападно од Австралија.

Нострадамус најавува тонењето на земјата во “бездната на планетарната темнината”, поради појавата на астероид или планетоид од вселената. Него Нострадамус го нарекува “Месечев брат”, а астероидот би можел да донесе многу ладење и нова ледена доба.

Ако навистина се случи поместување на ледените карпи од Арктикот во значителен дел на Соединетите Американски Држави, тоа ќе значи слабеење на геостратешката позиција на таа земја, кое може да значи нови војни. Може да се очекува дека најголемите светски производители на воена сила нема да седат со скрстени раце и тие ќе сакаат да стигнат до други, потопли територии, а тоа може да доведе до голем конфликт ширум светот, па дури и да предизвика – трета светска војна.

Некои тврдат дека овој период би значел и уништување на Њујорк, градот кој се наоѓа на 45 степени географска ширина.

“Небото ќе гори на четириесет и пет степени.

Огнот ќе го уништи нивниот град,

срцето наопаку и ладно,

крв ќе се лее

милост немада има за никого. “

Текстот се однесува на “новиот голем град”. Њујорк е еден од најголемите градови во светот, а неговото старо и ново име го содржи зборот “нова”. На прво тој беше наречен Нов Амстердам, а потоа Њујорк (Њу Јорк). Њујорк се уште го носи “прекарот” Големото јаболко, а со тоа го содржи зборот “големи” од пророштвото.

Нострадамус предвиде и неочекувани настани на Блискиот Исток, западните сили кои немаат вистинскиот одговор. Имено, треба да се следи од страна на обединување на муслиманите.

“Од една арапска земја,

се роди наследник на Мухамед,

Ќе влезе во Европа облечен со син турбан,

Тоа ќе биде теророт на човештвото,

Никогаш поголем ужас “

Како што гледаме, работата е создавање на исламска држава.  Дали “наследникот на Мухамед” од стиховите на Нострадамус е Абу Бакр ал-Багдади, лидерот на ИД?

Во исто време на планетата ке се случат драматични промени.

Ќе се случат огромни поплави “, и се ке се соедини во една река.”

Ќе бидат придружени со силни земјотреси.  Првиот катастрофалниот земјотрес може да се случи во Турција, а потоа на следната, во 2016 година  силен земјотрес на црногорскиот брег.

Земјотреси ке продолжат да се случуваат во области на европскиот дел на Медитеранот, особено Италија и Шпанија.

Фаланга.мк

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1