Очите кажуваат се – вознемирувачки ФОТО на војници пред и по војна


Војната е врежана во лицата на овие луѓе, она што им го сторила војната се гледа во нивните очи.

Фотографот Лалаж Сноу 8 месеци крстарела нив Авганистан, фотографирајќи ги британските војници. Проектот го насловила ,, Ние не сме мртви,,

Снои запишувала и што и велеле војниците секој пат кога ќе ги видела. Еден од фотографираните – Александар Мекбрум велел –

кога стасал во базата – ,, не сум загрижен па ова е моја работа и обврска,,

Кога повторно се виделе по неколку месеци и рекол ,, сега ми се отворени очите,,

4 месеци по таа средба рекол ,, секогаш постои тој страв, таа помисла што ќе се случи ако летнам во воздух,,

Овие реченици се отсликуваат и на нивните лица, а како што забележува фотографката најмногу се гледа промена во нивните очи. Еве што војната прави од луѓето.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1