Огледало кое ја покажува вистинската слика


Неверојатно огледало во кое што може да се погледнете себе си онака како што ве гледаат другите. Кога ќе се погледнете во огледало, можете да видите слика од себе си во обратна насока.

Но, чудното огледало, измислено од професор по математика доктор Ендрју Хикс во Дрексел Универзитетот, го покажува всушност вистинското лице онака како што е во реалноста, од лево кон десно или обратно, зависно од која страна мерите. Обратното огледало е интересна новина и засега Хикс е во потрага по практична апликација.
„Луѓето често сакаат да се видат од различни агли, а доколку за тоа претходно ви беа потребни две или повеќе огледала, сега имате можност да го направите со едно“, истакнал Хикс.

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1