Олимпијадата ја тресе аферата ,,КОНДОМ,, Дурекс се лути што има и други кондоми


Австралиски презервативи мистериозно се појавиле во олимпиското село.

Допингот и играчите на бадмингтон паднаа во сенка, сега организаторите спроведуваат истрага како канта полна со кондоми се нашла во олимпиското село без нивна согласност загрозувајќи го „кондомскиот монопол“ на „Дурекс“

Паниката следува по острите реакции на компанијата која платила „големи пари“ за во олимпиското село да се користат само нивните презервативи, вкупно 150. 000 распределени на 11. 000 натпреварувачи. Тоа во просек би дошло за секој спортист по 14 кондоми.

Интересен е фактот што во Лондон се поделени 50.000 презервативи повеќе споредбено со Пекинг пред 4 години или пак дури 80.000 кондоми повеќе од Сиднеј кога биле „искористени“ 70.000 кондоми пред крајот на натпреварите, па од „Дурекс“ морале да пратат засилување од дополнителни 20.000.

Не е наша работа да коментираме, но за што се отидени таму луѓето, да се натпреваруваат или…?

Share Button

Tags: , , ,

Александар Ѓурчески

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1