Овој милионер се откажа од богатството и живее во колиба (Фото)


Лиу Јингшонг на возраст од 38 години беше успешен мулти милионер во Кина, пред да одучи да го отфрли сето свое богатство и да се пресели во колиба на една планина. На ваков живот се одлучил по сообраќајната несреќа па откако ја прочитал книгата за будизмот решил да го променил својот живот.

Chinese Multi Millionaire Gave Up Rat Race To Be Hermit

“Вистина е дека заработив многу пари и не можам да кажам дека го мразев мојот живот. Јас го обожавав мојот живот, но сето тоа се промени кога заедно со моите пријатели имавме сообраќајна несреќа. Ни требаше нов автомобил, но не сите беа во можност веднаш да патуваат. Јас останав во хотел и едниствената работа што можев да ја правам беше да читам книга за Будизмот. Морам да кажам тоа го промени мојот живот.”

По неговото враќање во реалниот свет, милионерот подлабоко навлегол во будистичката филозофија – која учи дека материјалните добра се причина за човечкото страдање – и тогаш сфатил дека е потребно да го промени неговиот живот.chinese_multi_millionaire_gave_up_rat_race_to_be_hermit-2-480x320
“Јас ги ликвидирав сите мои сопствености, вклучувајќи ги и моите седум автомобили и мојот замок и викендички, па ја купив оваа мала колиба, што е повеќе од доволно за моите барања.

“Всушност, јас сум многу среќен ако луѓето дојдат да ме посетат. Сакам да запознавам нови луѓе во потрага по нешто повеќе и сакам да разменам искуства , вели тој.

chinese_multi_millionaire_gave_up_rat_race_to_be_hermit-1-480x332

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1