Прочитајте – Налепниците на продуктите ви откриваат што купувате


Дали сте ги забележале налепниците на овошјето кое го купувате? Дали знаете што значат?

1. Ако кодот има четири цифри  кои почнуваат со броевите 3 или 4, производот значително се зголемил во втората половина од дваесеттиот  век, а тоа значи дека е можна употреба на вештачки ѓубрива.bananaet

2. Ако производот има код со 5 цифри почнувајќи со бројот 9 значи дека производот е одгледуван на традиционален начин.

3. А доколку производот има код со пет цифри кои почнуваат со бројот 8 значи дека генетски модифициран.

Се надеваме дека после ова, сигурно ќе обрнете внимание на она што го купувате!

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1