Професори пензионери ќе ги едуцираат лекарите во болниците


Реномирани професори во пензија од Медицинскиот факултет во Скопје од 1 октомври се ангажирани да помагаат  во едукација и трансфер на знаење во јавни здравствени установи низ државата во рамки на проектот на Министерството за здравство.


– На овој начин сакаме да овозможиме еден сериозен трансфер на знаења и подобра избалансираност на нивото и квалитетот на здравствени услуги кои се даваат надвор од Скопје, рече Тодоров.

ангажирани се пет професори. Еден во Градската општа болница во Скопје, и по еден во Охрид, Тетово, Куманово и во Велес, ќе работат 10 дена по осум часа во текот на месецот, за месечен надомест од 15.000 денари.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1