Пророштвото на Тарабиќ: Над главата на Македонија – Русија и Западот ќе водат војна


– Кога мирисот ќе излезе од полското цвеќе, кога милоста ќе излезе од човекот, кога реките ќе го изгубат своето здравје – ќе настапи најголемата општа војна. Кога ќе започне оваа војна, тешко на оние војски кои ќе војуваат на небото, а добро за оние кои војуваат по земјата, изјавил Митар Тарабиќ.

Научниците кои се занимавале со толкување на стари записи дошле до заклучок дека тој тогаш предвидел и рекол дека Србија и Македонија нема да учествуваат во таа војна, но дека други ќе се борат „преку наши глави“. Исто така, тој предвидел и војна меѓу Русија и Западот во тој период.

braca-tarabici2-650x472

Според толкувачите на пророштвата тоа време би можело веќе да е започнато. Поплавите кои се случија на Балканот го ,, изгубија здравјето на реките,,

Драга Пјевиќ еден од толкувачите на најпознатите српски пророци за српските медиуми дури и тврди дека уште во 205 во оргиналната верзија на текстот на пророштвата на Тарабиќи се гледало дека се најавуваат настаните во Македонија.

– Балканска војна со Албанци ќе се распламти во Македонија. Цел Балкан ќе биде против Албанија – натрапниците ќе бидат поразени и ќе побегнат кон Америка., пренесува дел од пророштвото Пејвиќ

dragan pjevic

И Нострадамус ја споменува Македонија во контекст на војни. Во еден кватрен од неговите пророштва Македонија се поврзува со “натрапници”, за кои се вели дека “на Македонија ќе атакуваат од север и од запад”, веројатно се мисли на Гего-Албанците (Арнаутите) од Косово и од Албанија, за “да ги изгонат до мородците”, заклучувајќи дека “војната ќе заврши во крв и урнатини”, но дека “натрапниците ќе бидат казнети од европскиот сојуз”

Во посебен кватрен Македонија се спомнува како “не дол жна земја”, која ќе биде вовлечена во евентуална грчко-турска војна.

“Запалена светилка ќе биде видена,
Во ноќно време,
близу до Рона (Јужна Франција, з.н.).
Глад и војни ќе дојдат и помошта ќе биде предоцна,
кога Персија ќе се мобилизира,
да ја заземе Македонија”.

 

ПРОРОШТВО НА СВЕШТЕНИК: Доаѓа голема војна, еве кој народ ќе ја преживее апокалипсата!

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1