Референдумот за спас на зеленилото во општина Карпош е неуспешен


Неуспешно заврши референдумот за спас на зеленилото во населба Карпош 4.

За оваа иницијатива беа собрани 2 600 потписи, а за референдумот да биде успешен потребно беше да се потпишат најмалку 5 900 граѓани или 10 отсто од избирачкото тело во општината.

Фото: Лидер.мк

Фото: Лидер.мк

Иницијативата за референдум ја покренаа група граѓани од општината Карпош за да го сопрат процесот на донесување на деталниот урбанистички план (ДУП), со кој е предвидено на местото на дрвата и зеленилата во населба да се изградат станбени објекти и паркиралишта.

Целта на референдумот беше да се врати деталниот план во фаза на анкета и на јавна расправа, за жителите да можат да учествуваат во одлуките на Општината.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1