Секој автомобил ја има: Знаете ли што покажува стрелката покрај ознаката за гориво?


Можно е никогаш да не сте ја забележале иако ја има на речиси сите инструмент табли на колите во светот. И да знаете за неа, тешко дека некогаш сте се запрашале за што служи малата стрелка на делот кој не информира за количината на гориво во резервоарот.gorivo-naslovna-80117

Може да биде на левата или на десната страна од симболот во облик на апарат за точење гориво. Токму таа положба ја оправдува целта на постоењето на оваа стрелка.

Таа покажува на која страна во колата се наоѓа поклопот од резевоарот од каде точите гориво во автомобилот.Делува дека функцијата е поприлично бесмислена (кој не го знае толку својот автомобил, па да не знае од која страна се полни гориво?), меѓутоа во некои случаи знае да биде многу корисна. На пример, ако изнајмувате автомобил или возите нечија кола…

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1