Сирење од млеко од свиња: ЦЕНА – 2.300 ДОЛАРИ за килограм!


Ерик Стенинк, холандски фармер од љубопитност започнал да произведува сирење направено од свинско млеко. Млекото од свиња инаку има многу повеќе протеини од кравјото, но поради тешкото молзење и малата количина која ја даваат, цената по килограм изнесува 2.300 долари.

sirenje

Молзењето е многу комплицирано и бара голем труд и трпение, па затоа тој досега има произведено половина килограм сирење. Половина од произведеното продал на анонимен купувач, а другата половина ја оставил за дегустација на потенцијални купувачи.svinja1

– Тоа е производ кој никој не го прави, а многу луѓе се заинтересирани. Дури неодамна започнавмо со молзење. И покрај тоа што е напорна работа, доколку луѓето се спремни да платат 2.300 долари за килограм, ние сме подготвиме да ги задоволиме – вели Ерик.sirenje-svinja

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1