Сириец со четири жени и 23 деца во Германија месечно зима околу 30 илјади социјална помош!


Во германскиот град Монтабаур живее Сириец кој има 4 жени и дури 23 деца. Според проценките финансиските експерти тој за сите од германската Канцеларија за социјална помош треба да зима околу 30.030 евра месечно!

Хуберт Конигстеин е дипломиран финансиски експерт кој направил проценка за примањата на социјална помош на тоа семејство, па направил споредба со годишната заработка во Германија на најслабо и средно платените занмања и утврдил дека едно германско семејство со толкав број на деца не би можело без помош на државата да опстои.

– Интересно е како можете да имате толку големо семејство во Сирија во која немате помош. Во Германија тоа би било невозможно, вели Хуберт.

Тој пресметал дека еден просечен работник во Германија месечно зема бруто 2,461 евра. Во Германија оданочувањто на доходите се одредува според класите кои вклучувајќи и брачен статус, деца, висината на примањата на брачниот партнер, па ако сте самец.

Имено, според Класа 1 (самец) без сопруга и деца, тоа изнесува 314,33 евра данок на доход, што значи дека во Германија 95,5 работници работат само за тоа семејство.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1