Со оглас молат за храна за дечињата (Фото)


Во големиот број на огласи под рубриката „разно“ во Србија се појавија огласи од невработени родители кои бараат храна за своите деца.

oglas bosna

Во еден таков случај родителите молат за основните потреби за своите два сина. Едниот четириодишен, другиот пет месеци. Бараат помош од хумани луѓе кои би можеле да одвојат за храна и гардероба.
На огласот под име „Аваза“ се јавила жена Сања Џурановиќ (33), мајка на четиригодишниот Стефан и петмесечниот Горан. Заедно со нејзиниот сопруг Славко (39) живеат во селото кај Скендер Вакуф, недалеку од Бања Лука.
„Ниту јас ниту мојот сопруг сме вработени, а се трудиме да најдеме нешто како би заработиле плата. Немаме никој да ни помогне, па мојот сопруг се реши преку оглас да најде некој кој би се смилувал“, вели Сања, која нагласила дека 100 марки детцки додаток, кој го добива од Центарот за социјална работа, е единствениот приход со кој располагаат.

oglas_1356264129_420x0

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1