Судбината ги споила: По 23 години ја пронашла мајка си додека…


По цели 23 години, Бекира Ерчег Бети ја пронашла мајка си додека чекала ред на шалтер. Бети немала лесно детство. Некогаш со семејството живеела во Босна, а потоа се преселила заедно со 7-те браќа и сестри во Хрватска. Родителите се раздвоиле, па дел од децата останале со мајката, дел заминале со таткото.Screenshot_73
Бети отишла да чека ред на шалтер, а тогаш една госпоѓа ја пуштила преку ред. Таа почнала да плаче кога ги видела цртите на лицето на својата мајка по цели 23 години. Била упорна и рекла: Ти си мојата мајка, бидејќи и било страв дека ако не ги изговори овие зборови ќе се кае цел живот.
Двете пред сите присутни почнале да се прегрнуваат, да се бакнуваат и да плачат. Некои луѓе кога разбрале што се случува заплакале за нив.
Двете жени сега ќе се гледаат секој ден за да го надоместат загубеното време низ годините.
Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1