Судот одлучи: Времето за патување од и до работното место треба да се брои во работните часови


Во вкупните поминати часови на работното место, треба да се вбројува и времето поминато во патување од дома до работното место, смета Европскиот суд за правда.

ekonomija rabota

Судот потврдува дека на работниците кои немаат фиксни канцеларии, треба да им се плати и за времето кое го поминуваат во патување до работното место.

Европскиот суд смета дека има потреба од оваа мерка за заштита на здравјето и безбедноста на работниците во согласност со Директивата на Европската унија за работното време.

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1