Tag Archives: ban ki mun

Кофи Анан даде оставка – не е веќе специјален преставник на ОН во Сирија

Кофи Анан кој беше медијатор во Сириската криза даде остава. Ова го потврдил и шефот на Обединетите нации Бан Ки Мун

______________________________________________________________________________________________________

Србите го оставиле Бан Kи Мун да чека 45 мин и пак не му дале да лета за Приштина – морал преку Македонија

Бан Ки Мун на белградскиот аеродром останал да седи во својот приватен авион повеќе од 45 минути, и сепак на крај властите на Србија не му дозволија да полета за Приштина.

______________________________________________________________________________________________________

Фото: Македонци го пречекаа Бан Ки Мун со транспаренти – МАКЕДОНИЈА

Генералниот секретар на Обединетите нации Бан Ки Мун денеска при пристигнувањето во Собранието, беше пречекан од група Македонци со црвени транспаренти во рацете.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1