Tag Archives: cokolado

Чоколадата е дрога, на мозокот делува како опиум

Научниците утврдија дека чоколадата во човековиот мозок делува на ист начин како опиумот кај зависниците.

______________________________________________________________________________________________________

Фото: Нашле црв во чоколадо Животинско царство

Татко кој на своето дете во маркетот Конзум му купил чоколадо Животинско царство бил згрозен кога внатре пронашол црв. Го фотографирал чоколадото и фотографиите ги испратил до медиумите.

______________________________________________________________________________________________________

Дегустатор на чоколадо си дал отказ – добил зголемен шеќер

Ангус Кенеди бил најпознатиот британски дегустатор на чоколадо, а работата си ја вршел во удобна канцеларија во неговиот дом во Мејдстоун и за таа работа добивал плата од околу 3.000 евра.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1