Tag Archives: drzavjanstvo

Најбогатиот французин ќе емигрира во Белгија заради понизок данок

Најбогатиот французин Бернар Арно сака да земе двојно државјанство, француско-белгиско, како би избегнал плаќање на 75 проценти од данокот што го плаќа сега во Франција.

______________________________________________________________________________________________________

Дупки во законот или либерален бран, Србин со геј брак до италијанско државјанство

Стрејт бура во Италија, миланската полиција го признала бракот на Џорџe и Адријан иако во оваа земја се забранети хомосексуални партнерства.

______________________________________________________________________________________________________

Олимпиец без државјанство – Се преставува сам себе на Олимпијада

Гуор Маријал е роден на териоторијата на денешен Јужен Судан, земја која ја стекна својата независност во јули 2011 година и се уште нема свој Олимписки комитет.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1