Tag Archives: hemikalii

Кои цвеќиња го прочистуваат воздухот во домот

Без разлика дали  е нов или постар, вашиот дом може да биде извор на штетни  и невидливи токсини. Овие хемикалии можат да се најдат во бои, пластика, теписи, средства за чистење и многу други работи и материјали и се прошируваат преку воздухот во вашиот дом.

______________________________________________________________________________________________________

Отровни хемикалии на секој чекор – 5 милиони годишно умираат од труења

Пет милиони луѓе секоја година умираат поради изложеност на одредени хемикалии, според најновиот извештај на Светската здравствена организација.

______________________________________________________________________________________________________

Во Тексас, егзекуција со евтини хемикалии – било криза

Во САД вчера се изведе првата смртната казна во која наместо како до сега кога во инјекцијата имаше три хемикалии, сега има само една. 

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1