Tag Archives: knigi

Истражување: Децата се помалку читаат!

Децата денес читаат помалку отколку пред седум години бидејќи своето слободно време го користат на други активности, покажува најновото истражување на британскиот Национален  фонд за писменост кое е спроведено на 21.000 деца и млади на крајот на минатата година.

______________________________________________________________________________________________________

Дрвени куќарки на кеј за продавачите на книги

10 дрвени куќарки ќе бидат поставени на Кејот наменети за продавачите на стари книги. За нивно користење, продавачите кои се избраа по пат на јавен повик ќе плаќаат месечно по 500 денари.

______________________________________________________________________________________________________

Лавиринт од 25,000 книги

Огромен лавиринт, составен исклучиво од книги, многу наскоро ќе биде поставен во британската престолнина во рамки на Лондонскиот фестивал 2012, кој се одржува паралелно со Олимписките игри во Лондон.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1