Tag Archives: kompanija

Apple највредна фирма во историјата – го собори Мајкрософт од тронот

  Американската компанија Apple е највердната фирма во историјата, вредноста на акциите на фирмата вчера се искачи на 621 милијарда долари. Американската компанија со овој податок го собори рекордот на Мајкрософт.

______________________________________________________________________________________________________

„Гаспром“ најпрофитабилна компанија во светот

Рускиот гигант во секторот за гас „Гаспром“ е најпрофитабилна компанија на светот според резултатите кои што ги објави американското издание Форбс за 2011 година.

______________________________________________________________________________________________________

Давај МАКЕДОНИЈА ,,ГАЗ,,

МАКЕДОНИЈА – ГАЗ ќерка компанија на ГАЗПРОМ 🙂 Сите компании кои ги основа Газпром во Европа го носaт името на државата и придавката Газ. Во Македонскиот случај заради значењето на зборот ,,ГАЗ,, ќе се направел исклучок.

______________________________________________________________________________________________________

Фармацевтската фирма „GlaxoSmithKline“ казнетa 3 милијарди долари

Фармацевтската фирма „GlaxoSmithKline“ ќе мора да плати 3 милијарди долари казна.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1