Tag Archives: kompjuteri

Надмудрете ги хакерите – направете лозинка од 20 знаци и чувајте ја во програм кои ги чува сите пасворди

За хакерот да се ,,докопа,, до вашите лозинки потребен му е алгоритам за дешифрирање кои работи да речеме 1000 споредувања во минута, на хакерот ќе му требаат 2 до 3 часа да разбие едноставна лозинка од 5 букви пример “fpqzy”. Што поголем број на букви и знаци во лозинката толку повеќе време ќе му треба […]

______________________________________________________________________________________________________

Фрапантно истражување: Децата знаат да користат смарт телефон, а незнаат да врзат врвки на патики

Тестираните деца подобро се снаоѓале со компјутерски игри, како и со употреба на смарт телефони, отколку што успевале самостојно да си ги врзуваат врвците, или пак да објаснат некои појави од нивната околина

______________________________________________________________________________________________________

Хакери напаѓаат, „заклучете“ ги комјутерите!

Како што крадците влегуваат во нашите домови, така хакерите во компјутерите. Начинот на оперирање на класичните криминалци го знаеме, но што е со модерните натрапници, како тие влегуваат во нашите компјутери, и како да ги спречиме.

______________________________________________________________________________________________________

ВАШИОТ КОМПЈУТЕР Е ЗАРАЗЕН: Топ пет симптоми

  Компанијата за техничка поддршка iYogi, објавила резултати добиени во примерок од 8.000 кориснички компјутери.

______________________________________________________________________________________________________

Нов вирус – ФБИ направи база да се проверат сите од Фејс и Гугл

  Корисниците на Фејсбук и на Гугл денеска добија предупредување итно да ги проверат компјутерите дали се заразени со вирусот кој за многу кратко време успеал да зарази повеќе од 277.000 компјутери во светот.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1