Tag Archives: kontracepcija

Контрацепција што ќе ви го искомплицира животот!

„Импланон“ е цевче со големина на кибрит, (така и наликува) се вградува во зоната на надлактицата. Дејството на овој вид контрацепција е три години, период во кој го испушта хормонот прогестерон.

______________________________________________________________________________________________________

Во аптека ќе може да се набави контрацептивна пилула за мажи

Американски научници откриле молекула, позната како JQ1, што ги прави мажите неплодни, без да се намали нивната сексуална желба.

______________________________________________________________________________________________________

Спиралата поефикасна од aпчето за контрацепција

Спиралата е значително поефикасна од пилулата и кондомите, а по нивното едногодишни користење само 0,2 до 0,8 одсто од жените непланирано забременуваат.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1