Tag Archives: korupcija

Транспаренси: Македонија треба да поработи на зајакнување на борбата против корупцијата

Корупцијата продолжува да ги пустоши општествата ширум светот.

______________________________________________________________________________________________________

Њу Џерси: Градоначалникот на Трентон, уапсен поради корупција

Градоначалникот на главниот град Трентон, на сојузната држава Њу Џерси, во неделата бил уапсен под обвинение за корупција, за наводно примање мито во текот на прикриената Стинг операција, соопштија властите.

______________________________________________________________________________________________________

ЕУЛЕХ: 9 косовски судии, адвокати и функционери обвинети за корупција

EULEX посочи 9 косовски судии, адвокати и функционери кои биле поврзани со корупција

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1