Tag Archives: kris

Истакнат македонски адвокат меѓу 50 највлијателни луѓе во Торонто

Крис Палиаре, кој има македонско потекло и кој работи како адвокат во Торонто се најде на листата на магазинот „Торонтолајф“ составена од 50 највлијателни лица во земјата.

______________________________________________________________________________________________________

Крис Заферидис – ,,Лош,, грчки новинар ја провоцираше Калиопи!

Многу лош новинар од мојата земја, Грција ја праша за нејзината национална припадност, а таа му дојде поблиску и му одговори- јас сум македонка, но ти еве избери си име! Фантастичен одговор, навистина, искрено вели Крис.

______________________________________________________________________________________________________

Неверојатно – Без рака и без нога трча маратон 217 километри

Крис Мун ги загубил десната рака и нога во експлозија за време на надгледувањето на процесот на деминирање во Мозамбик во 1995 година, но само една година по несреќата, решил да учествува во лондонскиот маратон.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1