Tag Archives: lekuvanje

Дизентерија е екстремно заразна – еве како се пренесува и кои се симптомите

Дизентерија е заразна болест на слузницата на дебелото црево проследена со пролив. Дизентеријата е тешко заразно заболување на црниот дроб предизвикано од дезинтериски бактерии или дезинтериска амеба.Тие се внесуваат со нечиста храна или вода, се вгнездуваат во слузокожата и предизвикуваат грчеви, болки и слузовокрвави проливи кој го истоштуваат болниот. Се лекува со лекарска интервенција.

______________________________________________________________________________________________________

Импотенција – симптоми, причини и можни третмани

Импотенцијата е состојба која често се јавува. Импотентните мажи чувствуваат неспособност да постигнат и одржат ерекција. Милиони мажи ширум светот имаат еректилна дисфункција или ЕД.

______________________________________________________________________________________________________

Пензионерите со мали пензии бесплатно ќе се лекуваат

Сите пензионери кој земаат помала пензија од просечната ќе имаат бесплатно лекување.

______________________________________________________________________________________________________

И на одмор во 15 земји ви важат сините картони

  Осигурениците на Фондот за здравствено осигурување во текот на летните одмори можат да се лекуваат во странство како дома. Осигурувањето важи во вкупно 15 европски земји.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1