Tag Archives: mito

За подмиување лекари во Европа фармацевтски гигант треба да плати 60 милиони долари

компанија потплатувале лекари во Европа и Азија за да го подобрат работењето на фирмата и да ја зголемат продажбата на нивните лекови

______________________________________________________________________________________________________

Кризата ги стигна и митаџиите функционери – ја спуштиле цената за мито во Грција

Кризата во Грција се продлабочува и граѓаните веќе немаат пари за во плаво плико да ги почастат чиновниците, администрацијата и функционерите за завршената рабтоа.

______________________________________________________________________________________________________

Сообраќајци барале мито од возач – арно ама возачот бил началник – си добија кривични

Двајца полицајци застанале возило на улицата Никола Карев во Скопје. Му рекле на возачот дека поминал на црвено и дека ќе го казнат 300 евра. Арно ама едниот плицаец му рекол ,, со што ќе не почастш ако не напишеме толку голема казна?,,

______________________________________________________________________________________________________

ФИФА – Легло на мито и корупција

Жоао Авеланж и претседателот на националниот сојуз на Бразил, Рикардо Тешеира, примале мито од позната маркетиншка агенција.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1