Tag Archives: modificirana

Никој не кажува дали јадеме генетски модифицирана храна во Македонија

Агенцијата за храна не одговара дали во земјава има генетски модифицирана храна за луѓе или за животни Инспекторатот за земјоделство тврди дека нема ГМО во семињата и во храната за животни.

______________________________________________________________________________________________________

Научникот кој открил дека ГМО храната е штетна добил инстант отказ

И покрај минималното делување на медиумите во тоа време, во 1998 година познатиот британски биохемичар, Арпад Пусзтаи, по откривањето на шокантните податоци за генетските модифицирани организми (GMOS) кои предизвикуваат оштетување на органите, репродуктивни оштетувања, оштетен имунитет, рак и многу други заболувања, бил веднаш отпуштен од работа, а тимот на истражувачи кои што го помагале и […]

______________________________________________________________________________________________________

Во цела Европа само Македонија нема закон за генетски модифицирана храна – МАПА !!!

Центарот за безбедност на храна го завршило истражувањето во септември 2012 година и ја објави мапата во кои земји има закони за ГМО храна или генетски модифицирана храна.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1