Tag Archives: научници

Научници „хакирале“, податоци од човековиот мозок

Звучи како сцена од научнофантастичен филм, но научниците покрај големите достигнување досега, овој пат речиси и да се надминаа себеси. Дојде и денот кога може да се „хакне“ човековиот мозок и да се дојде до тајни информации за кои што исклучиво само поединецот ги знае.

______________________________________________________________________________________________________

Загадување на воздухот може да предизвика мозочен удар и губење на меморијата

Во зависност од тоа дали квалитетот на воздухот е  “умерен” или “добар” , особено кога загадувањето е многу високо поради сообраќајот, според студијата објавена во Archives of Internal Medicine, откриен е зголемен ризик од добивање на мозочен удар кај жителите во областа на Бостон.

______________________________________________________________________________________________________

„Фрик“ Научници создале генетски модифицирани крави кои даваат човечко млеко

По се изгледа дека генетски модифицираните бебиња, мајмуните од лабораторија, генетски модифицираните комарци, па дури и човечки хибриди не се доволни за некои генетичари кои континуирано се почесто го модифицираат генетскиот код на природата.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1