„Фрик“ Научници создале генетски модифицирани крави кои даваат човечко млеко


По се изгледа дека генетски модифицираните бебиња, мајмуните од лабораторија, генетски модифицираните комарци, па дури и човечки хибриди не се доволни за некои генетичари кои континуирано се почесто го модифицираат генетскиот код на природата. Последната креација на овие научници која излезе во јавност е тоа што човечки гени успешно се генетски модифицирани со кравји поради што животните сега може да даваат „човечко млеко“ – млеко кое има ист состав со мајчиното млеко.

Хибридот од човек и крава во моментов се оправдува како алтернатива за млечната формула како храна за бебиња.

Најверојатно станува збор за Монсантов генетски модифициран хормон за раст познат како rBGH кој е забранет во повеќе од 27 земји иако се продава секаде во САД.

Станува збор за синтетички хормон создаден со користење на делови од молекули и DNK, кои се резултат на молекуларно клонирање.

Голем број од рецензираните истражувања на rBGH се окарактеризирани со фактор кој предизвикува рак на дојка и променлив состав, но пак за разлика од ова мислење многу американски „службеници и научници“ и натаму тврдат дека е безбеден.

Според зборовите на водечкиот истражувач професорот Нинг Ли, ова модифицирано млеко за десет години ќе се најде на пазарот за голема потрошувачка.

Звичи како приказна за научна фантастика во која моралот и причината се дел од минатото.

Tags: , , ,

Александар Петрески

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1