Tag Archives: mleko

Опасност од млечни производи

Сте се запрашале ли некогаш зошто луѓето се единствените цицачи кои што го пијат млекото на другите видови? Или пак ваквата работа никогаш не ви паднала на ум? Денешното млеко е напумпано со хормони, има помалку калциум и витамин Д, од останатите извори, предизвикувајќи излив на здраствени проблеми.

______________________________________________________________________________________________________

Внимавајте мајки – „Nestle NAN H.A 1 Gold“ адаптираното млеко, ги разболувало бебињата!?!

Компанијата Nestle ја тестира новата “подобрена“ формула на адаптираното млеко  „Nestle NAN  H.A  1 Gold“ поради многуте поплаки од родители кои тврдат дека на нивните бебиња, по испивање на млекото им се лоши.

______________________________________________________________________________________________________

Докажано: Канабиноиди има во мајчиното млеко

При неколку големи и значајни истражувања се докажало дека човечкото мајчино млеко во својот состав има многу видови канабиноиди кои се наоѓаат и во марихуаната, а кои всушност се многу важни за правилен човечки развој.

______________________________________________________________________________________________________

„Фрик“ Научници создале генетски модифицирани крави кои даваат човечко млеко

По се изгледа дека генетски модифицираните бебиња, мајмуните од лабораторија, генетски модифицираните комарци, па дури и човечки хибриди не се доволни за некои генетичари кои континуирано се почесто го модифицираат генетскиот код на природата.

______________________________________________________________________________________________________

Жена болна од рак пие мајчино млеко – верува дека тоа ја спасило

Жената која секој ден пиеше чаша мајчино млеко, од денот кога ракот и бил дијагностициран, верува дека токму тоа и го спасило животот.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1