Tag Archives: ostrov

Робинзон Крусо живее во Австралија – сега ќе го селат од островот!

Дејвид Глашин е Австралијанец кој пред 20 години поради финансиски банкрот се преселил на островот. Живеел со кучето Кваси, се хранел со ракови и кокос. Но локалните власти сега сакаат да го иселат.

______________________________________________________________________________________________________

ЕКСКЛУЗИВНО: Богатството на Цар Самуил спие во подземни пештери на Островот?!

,, Преспанци за ова мошне мистериозно место шират разни легенди, најмногу дека тука има неброено богатство во ковчези преполни со злато , дијаманти и скапоцени камења, кои биле на Цар Самуил, но сите копале површно и никој не нашол такво нешто. Според мене, целото тоа богатсво спие некаде во овие подземни пештери.,, Македонија има само […]

______________________________________________________________________________________________________

Грчки остров сака да се отцепи од Грција и да и се припои на Австрија

Островот Икарија кој се наоѓа во Егејското море  сака да се отцепи од Грција и можеби ќе се спои со Австрија, пренесуваат медиумите во Виена.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1