Tag Archives: паразит

Внимавајте! Паразит кој живее во контактните леќи може да доведe до слепило

Научниците предупредуваат дека оние кои користат контактни леќи се изложени на голем ризик да бидат инфицирани од еден вид амеба.

______________________________________________________________________________________________________

Паразит што го пренесуваат мачките предизвикува самоубиства

Чест паразит, кој до неодамна се сметаше за безопасен, а живее во организмите на многу луѓе, може да предизвика суптилни промени во мозокот кои може да доведат до самоубиство, предупредуваат научниците.

______________________________________________________________________________________________________

Паразит кој што го јаде мозокот, уби дете во Минесота

Официјалните лица во Стејтдепартментот за здравство во Минесота, објавија дека паразит амеба, е причина за смртта на едно дете.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1