Tag Archives: пријава

Кривична за интонирањето на албанската химна во Тетово

Јавното обвинителство започна истрага, а ќе се поднесат и кривични пријави за интонирањето на албанската химна во универзитетот во Тетово на првиот академски ден. Интонирање на химна на странска држава во државен универзитет кој се финансира со парите на македонските граѓани, е кривично дело и виновните ќе си сносат одговорност.

______________________________________________________________________________________________________

Македонски сајт каде може да пријавите насилство

„Реагирај – сподели приказна, спречи насилство“. Ова е новиот сајт каде сите граѓани било жртви или сведоци на насилство можат да пријават.

______________________________________________________________________________________________________

Меѓаши ќе ги пријави сите кои не ја заштитиле малолетната Моника и го објавија нејзиниот лик

Првата детска амбасада во светот Меѓаши реагираше за начинот на кој некои медиуми ја пренесоа ,,сторијата,, за малолетната 15 годишна Моника и нејзината исповед за првиот сексуален однос. Дел од медиумите не го затемнија нејзиното лице и иако е малолетна ја објавија нејзината фотографија и видео без никаква заштита.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1