Tag Archives: ptici

Најзагрозените животински видови на светот

  Повеќе од осум илјади научници, членови на Меѓународните организации за заштита на животната средина, објавиле на последниот Глобален еколошки форум, список од животни, билки и печурки  што наскоро ќе исчезнат од Земјата.

______________________________________________________________________________________________________

На кои автомобили птиците најмногу ,,какаат,, – истражување

Се спровело многу сериозно истражување во Велика Британија кое покажало кои автомобили птиците ги сакаат и ги ,,какаат,,

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1