Tag Archives: slupcane

Врие ли врие – Бесими му ги одзел овластувањата на државниот секретар од ВМРО-ДПМНЕ

Ми­нис­те­рот за одбрана Фатмир Бесими неделава му ги одзел надлежностите на др­жав­ни­от секретар Петар Есмеров кој е од редовите на ВМРО – ДПМНЕ, во делот на водење дисциплинска постапка про­тив вработените на ова министерство, пишува Вест.

______________________________________________________________________________________________________

Груевски јавно го искара Бесими – потегот во Слупчане беше твоја приватна екскурзија

,,Тој ниту побарал ниту ќе добиеше согласност за тоа од Владата за тоа да биде некакво владино чествување или негово испраќање на тоа место. Уште полошо е тоа што отиде со униформирани лица и на тој начин ги повреди чувствата на Македонците.,, изјави Груевски

______________________________________________________________________________________________________

Груевски призна: Има криза во владата, не даваме да се гази македонското достоинство, подготвени сме за предвремени избори !

Неможе цена за да опстане коалицијта да е кршење на македонското достоинство, понижување, тоа нема да го дозволиме. Не сме партија што сака власт по секоја цена, изјави Груевски.

______________________________________________________________________________________________________

,,Бесими е храбар лидер,, – САД го подржа потегот на министерот во Слупчане

Амбасадата на САД во Македонија изрази подршка за потегот што го направи министерот Бесими при поклонувањето со 5 мина офицери на АРМ на споменикот на ОНА во Слупчане.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1