Tag Archives: smrtonosna

Се појави смртоносна бактерија од која умираат половина од заразените

Оваа болест е смртоносна и убива од 22 до 44 проценти од оние кои што се заразени со истата. Салмонела во остатокот од светот предизвикува акутна дијареа, која е фатална за помалку од еден процент од случаите.

______________________________________________________________________________________________________

Не сте знаеле, но секојдневно јадете смртоносна храна!

Секојдневно сме опкружени со секакви видови на храна, колачи, грицки, конзерви… Но дали знаеме што всушност внесуваме во нашиот организам и како тоа делува врз него?  

______________________________________________________________________________________________________

ФДА открила смртоносна бактерија во Хемофарм – Внимавајте производи има и во Македонија

Американската агенција за храна и лекови FDA во погоните на фабриката Хемофарм во Вршац, открила сртоносна бактерија која предизвикува откажување на работата на белите дробови и смрт

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1