Tag Archives: spienje

Ако ,,хрчи,, истрпете – спиењето во пар е поздраво

Иако паровите во кревет често се борат со хрчењето, читање на книги до доцна во ноќта , повлекување на прекривачот, американските научници заклучиле дека од спиењето во пар има повеќе корист отколку штета.

______________________________________________________________________________________________________

Го разбудила од кома со апчиња за спиење

Јужноамериканецот Ајанда Нукинана, кој бил во кома цели седум години  се разбудил кога се напил апчиња за спиење.

______________________________________________________________________________________________________

Вистинска поза: Спиењето на стомак носи влажни секси сништа

Истражувачите на Универзитетот во Хонг Конг, направиле истражување на 670 студенти, од кои две третини биле дами, за нивните навики во спиењето, како и содржините и мотивите кои најчесто им се јавваат во сништата, нивното учество, интезитет и јаснотија.

______________________________________________________________________________________________________

Дали спиевте добро? А да не е до перницата? Кога треба да се менува?

Истражување на National Sleep Foundation покажало дека 75 насто од испитаните се задоволни од својот сон – односно барем неколку пати во неделата имаат добар сон. Интересно е што од останатите дури 20 насто изјавиле дека често се будат укочени, ги болат мускулите, безволни се, не спијат добро – се будат во текот на ноќта.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1