Вистинска поза: Спиењето на стомак носи влажни секси сништа


Истражувачите на Универзитетот во Хонг Конг, направиле истражување на 670 студенти, од кои две третини биле дами, за нивните навики во спиењето, како и содржините и мотивите кои најчесто им се јавваат во сништата, нивното учество, интезитет и јаснотија.

Се испоставило дека оние испитаници кои што спијат со лицето свртено надоле, имаат поголема можност да сонуваат сништа со некаков експлицитна содржина, за разлика од другите кои таа ноќ лежеле во друга положба. Така да се покажало дека спиењето на стомак, во соништата се добива чувство дека сте или прогонуван или пак врзан.
Истражувачите на овој феномен се уште не се во целосна можност да го објаснат, но, се сигурни дека причината за појава на секси соништа, се крие во недостаток на воздух додека се лежи на стомак.
„Нашата студија претставува доказ дека на искуството на сонувањето, а особено на содржината на сништата, може да се влијае со местење на положбата на телото додека спиете. Веруваме дека мозокот за време на ноќниот одмор, воопшто не е отсечен од светот. Така што потисокот кој што доаѓа од околината може лесно да допре до самата самата содржина на сонот и тоа толку често што понекогаш и луѓето не се свесни.

Share Button

Tags: , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1