Tag Archives: son

ПУШАЧИТЕ СПИЈАТ ПОМАЛКУ И НЕ СОНУВААТ КАКО ШТО ТРЕБА

Дури една третина од животот треба да ја поминеме во спиење, за да можеме да функционираме нормално и да имаме квалитетен живот. Сонувањето е важно, потребно му е на нашето тело за спречување на здравствени проблеми.

______________________________________________________________________________________________________

Вистинска поза: Спиењето на стомак носи влажни секси сништа

Истражувачите на Универзитетот во Хонг Конг, направиле истражување на 670 студенти, од кои две третини биле дами, за нивните навики во спиењето, како и содржините и мотивите кои најчесто им се јавваат во сништата, нивното учество, интезитет и јаснотија.

______________________________________________________________________________________________________

Дали спиевте добро? А да не е до перницата? Кога треба да се менува?

Истражување на National Sleep Foundation покажало дека 75 насто од испитаните се задоволни од својот сон – односно барем неколку пати во неделата имаат добар сон. Интересно е што од останатите дури 20 насто изјавиле дека често се будат укочени, ги болат мускулите, безволни се, не спијат добро – се будат во текот на ноќта.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1