Tag Archives: treska

Симптоми на треската Западен Нил – главоболка, замор, дезориентација

Оваа болест се карактеризира со воспаление на мозокот (енцефалитис) и нема никакви карактеристики кои ја разликуваат од другите видови енцефалитис, поради што е неопходно да се направат повеќе лабораториски тестови.

______________________________________________________________________________________________________

Момче крвнички претепано кај езерцето Треска

Момче од Скопје било крвнички тепано и навредувано поради неговата националност, а потоа и ограбено од пет до шест врсници, кои со црн автомобил побегнале во непознат правец, пишува Нова Македонија

______________________________________________________________________________________________________

Фото: Загадени реки причина за помор на 5 тони риба во Велика Река (Треска)

Голема количина на риби пронајдени мртви во во водите на Велика Река (Треска).

______________________________________________________________________________________________________

Во Македонија нема случаи на ,,Западен Нил,,

Комисијата за заштита на населението од заразни заболувања известува дека во Македонија досега нема лабораториски потврден случај на заболени од западно-нилска треска.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1