Tag Archives: ulici

Препаркирајте си ги колите да не ви ги дигне пајак – затворени улици утре околу арената Филип 2

Од 12 часот ќе биде задолжително дислоцирањето на сите автомобили паркирани на сообраќајниците во непосредна близина на арената „Филип Втори“.

______________________________________________________________________________________________________

Затворени пола улици во Скопје поради Илинден

По повод свеченостите што во рамките на програмата од “Десет дена крушевска република“ утре, четврток – 2 август во Скопје ќе има изменет сообраѓаен режим.

______________________________________________________________________________________________________

Креирал машина за асфалтирање без затворање на улиците – таква и ни треба

Додека во цел свет, улиците се асфалтираат главно навечер и вон сезона, кај нас во Македонија, случајот е сосема спротивен. Овој процес кај нас обично се изведува во најекстремни временски услови и во време на сообраќаен шпиц.

______________________________________________________________________________________________________

Во Дебар Маало еднонасочни улици од петок

  Од петок 3 август почнува да функционира еднонасочниот режим на сообраќај во Дебар Маало. Поставена е соодветна сигнализација која ќе ви покаже на која улица во кој правец е дозволено возење.

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1