Tag Archives: unija

Македонија со уште еден позитивен извештај и препорака за старт на преговорите со ЕУ без одлагање

Нова препорака за почеток на преговорите за членство на Македонија во Европската унија од Европската комисија, со укажување на ЕК до Советот на Унијата да го овозможи ова без понатамошно одлагање, од што корист ќе има целиот регион.

______________________________________________________________________________________________________

По Грција сега и Бугарија може да не уценува за ЕУ

Бугарија ќе искористи што Македонија и Србија се поблиску до Европската унија за да со уцени реши некои отворени билатерални прашања, објави германското радио „Дојче Веле“.

______________________________________________________________________________________________________

Нова армија невработени во еврозоната

Нови 4,5 милиони невработени во еврозоната за четири години доколку не престанат мерките за штедење, предупреди Меѓународната организација на трудот (ILO).

______________________________________________________________________________________________________

UA-33057274-1